14:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: Torsby IF - IF Karlstad Fotbollutveckling

Till slut blev det en klar seger med 6-2 för U-laget mot Torsby. En svängig match som kunde fått en annan utgång om Torsby varit tagit till vara på sina lägen på ett bättre sätt. Samtdiigt kunde de blåsvarta gjort tvåsiffrigt om klara frilägen förvaltats bättre. Matchbilden var den förväntade, med stort bollinnehav för blå/svart som för dragen spelade i det vita bortastället. En tät och kortklippt gräsmatta inbjöd också till spel efter marken.Senaste tidens regnande gjorde att det imellanåt var lite svårt med fästet för spelarna. Torsby var tunga på fasta situationer och sökte även djupledsbollar när omställningslägen gavs.

Det var Torsby som inledde målskyttet redan i tredjeminuten. Det sker på en frispark från högerkanten där Toomas går ut för att boxa bort de, men kommer inte först på bollen utan en Torsbyspelare vinner nickduellen och får bollen mot mål där den forceras in av Miralem Malic. En tuff start, men kvitteringen kommer i 25 minuten efter att Love är stark och vinner en duell till vänster utanför straffområdet. Han tar med sig bollen ner mot kortlinjen och serverar Pelle på bortre stolpen som på andra försöket får in bollen i mål. Fem minuter senare tar U-laget ledningen när Berkant tar sig till ett avslutsläge efter en längre boll på vänserkanen. Målvakten räddar med en benparad och bollen går i en båge och Lash är på plats framför straffpunkten och vinner nickduellen så att bollen dimper in i höger burgavel.

Skönt att gå till ledning i halvtid och känslan är att det ska kunna komma fler mål i andra halvlek. Och fler mål kommer det, men det är Torsby som kviterar efter att vi i uppspelsfasen chansspelar med en brytning högt upp i planenoch ettt 4 mot 2 läge för Torsby. Det läget utnyttjar de på bästa sätt och efter en passning har FredrikJohannesson sätt in bollen i mål. Matchuret står på 52 minuter och matchen står på nytt och väger.

tre minuter senare kommer en matchavgörande sekvens. Hassan och Love gör en bra löpningfrån mittlinjen och Noel slår en perfekt boll i djupet. Love kommer förs på bollen och är på väg ensam mot målvaken med försvararen hack i häl, som försöker få ner farten på Love. Det lyckas så pass bra att Love går omkull och en frilägesutvisning är solklar. Att det är försvarsklippan Carl Persson , som får lämna är ett tufft avbräck för Torsby. Det blir inte bättre av att U-laget gör mål på den efterföljande frisparken. Skottet går rakt på målvakten , som lämar retur och på den hugger Love efter en smart löpning, han är klart först på bollen och trycker upp den i taket. 5 minuter senare punkterar Love matchen. Målet kommer efter att Pelle snyggt vänder bort Torsbys vänsterback och serverar Love på bortre stolpen.

Efter det gör Orvar första bytena där Odilon ersätter Lash och Filip går in istället för Love. 6 minuter efter bytet presenterar sig Filip i för de 116 i publiken när han från nära håll bredsidar in 5-2. Förspele liknar det vid utvisningen. Ett rakt spel mot en högt stående backlinje. Toomas sätter upp bollen på Odillon som med två tillsalg sätter den i djupet på Hassan. Fri med målvakten passar Hassan bollen i sidled till Filip som har öppet mål. Några minuter efter målet får Hassan lämna och Ross kommer in. Tyvärr måste även Filip lämna i 77:e minuten efter en fotskada och Erik ersätter. Pelle gör sedan sitt andra mål när han i 90 minuen efter ett litet tekniskt konstycke av Erik vid mittlinjen spelar loss Ross på högerkanten, som sedan frispelar Pelle som chippar in bollen i mål.

Som helhet gör vi en bra match. Torsby får slita hårt och efter utvisningen orkar de inte stå emot. Vi gör mycke tbra och kan göra betydligt fler mål med lite mer skärpa. Men vi släpper också till onödigt många lägen till Torsbu. Detta kommer vi inte ha råd att göra mot lagen som ligger högre upp i serien.

Nästa helg är spelledig och istället blir det en måndagsmach på Våxnäs mot Strömtorp.Vi har revansch att utkräva efter förlust i våras i bortamatch och eftersom vi ligger på samma poäng är de ttre viktiga poäng som står på spel.